ענקית המדיה החברתית עובדת עם אוניברסיטת קרנגי מלון כדי לעקוב אחר התפשטות ה- COVID-19, והחברה טוענת כי הנתונים מתואמים עם נתונים שזמינים לציבור.
פייסבוק מתכוונת להציג את סקר סימפטומי הנגיף הקורנו-וירוס שלה, שמופיע בראש העדכון החדשות, כך שאנשים יכולים לדווח על כל סימפטום של COVID-19, בפני קהל עולמי. הסקר מנוהל על ידי חוקרי הבריאות מאוניברסיטת קרנגי מלון ושואל את המשתמשים אם יש להם תסמינים של נגיף קורונה: חום, שיעול, קוצר נשימה או אובדן ריח.
במאמר מערכת שפורסם ב"וושינגטון פוסט "אמר מארק צוקרברג כי נתונים כאלה שנאספו באמצעות פייסבוק יכולים לסייע לבתי חולים לחזות מקרי וירוס קורונאבי ולספק תובנה היכן עלולה להתרחש התפרצות קשה. צוקרברג אומר שתגובות הסקר נשלחות רק לחוקרי בריאות והנתונים אינם נגישים לפייסבוק.
הסקר, שנמצא כבר שבועיים בזמן הכתיבה, זוכה לכמיליון תגובות בשבוע בארצות הברית, והנתונים מתייחסים לפי הדיווחים עם נתונים זמינים לציבור על מקרי וירוס קורונוויר מאושרים. ככאלה, פייסבוק החליטה לפרוס אותה במדינות נוספות בעזרת אוניברסיטת מרילנד. בינתיים, קרנגי מלון בונה ממשק API כך שחוקרים, ממשלות ואנשי בריאות הציבור יוכלו לגשת בקלות לתוצאות.
כפי שמדווח The Verge, צוקרברג מאמין שמפות עולמיות יכולות לספק 'בדיקת מציאות' למקומות שבהם גורמים רשמיים אינם חסרי דעות במניעת התפשטות COVID-19: "חלק מהממשלות הללו, למען האמת, לא מתרגשות מהעולם בידיעה כמה מקרים בפועל עשויים להיות להיות, או אינדיקטורים לאופן בו הם מתפשטים במדינותיהם … אז חשוב מאוד לקבל את הנתונים שם בחוץ, "אמר.
פייסבוק נלחמת גם בהפצת מידע כוזב סביב המגיפה הן ברשת החברתית והן באתר שיתוף התמונות באינסטגרם. כאשר בודקים עובדי צד ג 'של פייסבוק מוצאים מידע כוזב, החברה "תגביל את התפשטותה" ותשלח הודעה למי ששיתף או ניסה לשתף את המידע. WhatsApp – שנמצא גם בבעלות פייסבוק – מגביל את העברת ההודעות הוויראליות כדי לעצור את התפשטות המידע השגוי.